3-daags festival vol verrassingen

Het is november 2015. In Fort aan de Klop in Utrecht komen mijn 30 beste vrienden samen voor het “van Date naar Decade” festival. Samen met mijn vriend hebben we het fort afgehuurd en veel creatieve concepten bedacht. Waaronder een pup quiz, escape room, hitjes-bingo, muziek quiz en re-gift ruiltafel. We waren al een half jaar bezig met de voorbereidingen, om alles tot in de puntjes te verzorgen. Inclusief eigen huisstijl.

date to decade festival

De onderdelen

    • Escape room

Ik ben gek op escape rooms. Een escape room is een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels de kamer binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten. Voor deze gelegenheid hadden we onze eigen pop-up escape room gebouwd, zie mijn andere post!

    • Hitjes Bingo

Normaal gesproken is bingo maar saai. Tenzij je het doet met de foutste hitjes ooit! Op het bingo vel staan 9 nummers. Wordt het liedje gedraaid? Dan streep je hem door. De winnaar mag een cadeautje uitzoeken uit de stapel re-gifts. Oftewel, de verzameling oude sinterklaascadeau’s, dubbele dingen, lelijke mokken en gelezen boeken.

    • Scorebord

Het festival was een groot spel. Met de verschillende onderdelen konden punten gewonnen worden. Deze werden bijgehouden op het scorebord. Handig! Want zo konden de bezoekers van het festival even spieken wat alle namen ook al weer waren.

    • Pub-quiz en muziekquiz

Geen festival zonder quiz. We hadden er twee: eentje over onze vrienden en eentje over muziek. Hoe goed ken je ons? En hoe goed kennen jullie elkaar? Er kwamen veel leuke feitjes boven tafel. We hadden de deelnemers van te voren ingedeeld, zodat iedereen elkaar nog beter kan leren kennen.

    • En meer…

Er waren nog veel meer activiteiten, zie het programma hieronder. Deelnemers konden ook zelf een onderdeel aandragen. Zoals yoga of knutselen.

programma Date to decade festival

De huisstijl

Ik heb een huisstijl ontwikkeld voor verschillende producten. De bezoekers kregen een uitnodiging met de post thuisgestuurd. Er was een programmaboekje, scorebord, logo en namen(spiek)lijst. Voor de uitstraling heb ik gekozen voor blauw (onze favoriete kleur) en een waterverf effect (mijn favoriete materiaal). In het logo zitten vier iconen die representatief zijn voor het weekend: eten, drinken, slapen en spelletjes spelen.

uitnodiging festival date naar decade