De klantvraag

Op 29 januari 2015 vond het Congres 100% Medisch Specialist plaats in Utrecht. Tijdens dit congres werd de Federatie Medisch Specialisten gepresenteerd: de vereniging van alle wetenschappelijke verenigingen. Gedurende de dag kwamen de belangrijkste onderwerpen en uitdagingen van de zorg voorbij. Er waren verschillende sprekers, waaronder minister Schippers. In de zaal zat ruim 300 man publiek. De vraag aan mij was: hoe kunnen we de onderwerpen van vandaag op een leuke manier vastleggen? Zodat het publiek ter plekke inzicht krijgt?

Visueel Notuleren voor 300 man

We hebben gekozen voor een opzet met 5 flip-overs, die verspreid door de zaal stonden. Er waren 5 korte presentaties van elk 20 minuten. Voor elke presentatie gebruikte ik een aparte filp-over. Oftewel, tussendoor rende ik snel naar een andere plek in de zaal!

Het publiek kon ter plekke meekijken met mijn visuele notulen. Of in de pauze kijken wat ik had gemaakt. Dit leverde veel enthousiaste reacties op. Voor sommige deelnemers gingen de presentaties wat snel, maar door het lezen van de notulen kregen ze een goede samenvatting. visueel notuleren